.1

Snel en Transparant

.2

combinatie kortingen mogelijk

.3

persoonlijke opvolging van uw dossiers

.4

Door de overheid goedgekeurde experten

.5

steeds de scherpste prijs

EEN EPC ATTEST NODIG?

Wat is een EPC keuring

Een EPC keuring, ook wel EPC audit genoemd, is een controle van de woning met als doel de energieprestatie van de woning vast te stellen. 

Van deze inspectie wordt een rapport opgesteld, het zogenaamde EPC attest of energieprestatiecertificaat. In het EPC attest staat een energiescore vermeld waaruit valt at te leiden hoe energiezuinig de woning is.

Potentiële kopers of huurders van woonruimte kunnen op basis van deze score een goede inschatting maken van de te verwachten energiekosten.


Wie voert de controle uit?


De elektrische keuringen worden uitgevoerd door partners van gekeurd.be. Dit zijn controle organismen/personen die opgenomen zijn in de goedgekeurde lijst van de overheid. 

Voor wie verplicht?
Een EPC keuring is verplicht bij verkoop of verhuur van een autonome wooneenheid .
Onder autonome wooneenheid verstaat men: iedere woonruimte die beschikt over een badkamer, keuken en toilet, bijvoorbeeld: woonhuizen, appartementen, studio’s, studentenflat, sociale woningen.
Ook voor studentenkamers is een EPC keuring verplicht.
Wanneer de kamers niet beschikken over een eigen douche, toilet en keuken (niet autonoom) dan volstaat één EPC voor de gehele woning. Ook voor de verkoop of verhuur van woningen zonder verwarming is een EPC verplich
t.

Wat maakt ons anders?

Wij bieden totaal pakketten aan voor de vastgoedmakelaars, notarissen maar ook voor de particulier.


Hoe beginnen we er aan ?

De energiedeskundige komt op een afgesproken tijdstip bij je langs. Indien er geen bouwplannen aanwezig zijn dan zal de deskundige de volledige woning gaan opmeten. Ook de maten van ramen en deuren worden nauwkeurig bepaald.

Hierna zal de expert de volgende zaken inspecteren: de verwarmingsinstallatie, ventilatiesysteem, isolatie, warmwaterproductie (ook zonneboiler, zonnepanelen, warmtepomp).

De deskundige noteert tijdens de inspectie allerlei gegevens  zodat hij deze later op kantoor in een computersysteem kan invoeren. Hieruit volgt dan het definitieve EPC attest. Je hebt dit attest nodig vanaf het moment dat je een woning te koop of te huur aanbiedt.

Voorbereiding

Om de keuring vlot te laten verlopen is het belangrijk dat de energiedeskundige vrije toegang heeft tot alle lokalen in het gebouw, inclusief eventuele zolderruimte en kelder. Ook de buitenzijde van het gebouw moet rondom toegankelijk zijn. Om een nauwkeurige berekening van de energieprestatie mogelijk te maken doe je er goed aan om alle technische documentatie over de woning gereed te hebben liggen voor de de energiedeskundige. Denk hierbij aan de volgende documenten:

– Subsidieaanvragen (voor bijvoorbeeld een zonneboiler of spouwmuurisolatie, of renovatie)
– Bouwplannen (praktisch in verband met de opmeting van het huis)
– Facturen met technische informatie over de gebruikte bouw- en isolatiematerialen
– Documentatie van de verwarmingsinstallatie
– Eventuele foto’s die genomen zijn tijdens het bouwproces
– Lastenboeken / werfverslagen / vorderingsstaten
– Alle overige technische informatie over de woning


Wat maakt ons anders?

Wij bieden totaal pakketten aan voor de vastgoedmakelaars, notarissen maar ook voor de particulier.