.1

Snel en Transparant

.2

combinatie kortingen mogelijk

.3

persoonlijke opvolging van uw dossiers

.4

gratis offerte bij negatieve uitkomst

.5

steeds de scherpste prijs

Wat is energieadvies

Waarom een keuring?

De elektrische keuring zorgt voor een mooi samengevat geheel waarin al da niet een negatief besluit wordt genomen. Bij een positief besluit wordt er verzekerd dat de installatie veilig en voldoet aan de huidige normen.

Sinds 1981 bestaat het AREI (algemeen reglement op de elektrische installaties) voor de veiligheid bij belgische elektrische installaties. Dit zowel op particulier als industrieel vlak.


Wie voert de keuring uit?

De elektrische keuringen worden uitgevoerd door partners van gekeurd.be. Dit zijn controle organismen die opgenomen zijn in de goedgekeurde lijst van de overheid. Voor info kan je hier terecht.

Hoe verloopt een keuring?

Voor een keuring moet u een beroep doen op een door de overheid erkend keuringsorganisme. Dit is een organisatie die zich specialiseert in keuringen van water, gas, elektriciteit, milieu, branddetectie, enz.

Bij een keuring van uw elektriciteit gaat een keurder ter plaatse na of uw elektrische installatie veilig is.

Een keuring duurt één tot vier uur, afhankelijk van de grootte van de installatie. De keurder vraagt naar uw elektriciteitsschema en de legende. Hij kijkt na of de documentatie volledig en correct is. Daarnaast meet hij de aarding en de isolatieweerstand. Tot slot controleert hij of alle stopcontacten voorzien van een aarding ook effectief verbonden zijn met die aarding.

Wanneer minstens één inbreuk wordt vastgesteld, wordt de installatie als onvoldoende veilig beschouwd en door de inspecteur afgekeurd. Vervolgens krijgt u van de keurder een verslag met een overzicht van inbreuken. Die moet u in de meeste gevallen binnen het jaar na de keuring (laten) herstellen. Eens dat is gebeurd, vraagt u een keurder voor een nieuwe controle. Is de hele installatie conform? Dan wordt uw elektrische installatie goedgekeurd.

Wat maakt ons anders?

Wij bieden totaal pakketten aan voor de vastgoedmakelaars, notarissen maar ook voor de particulier.

Door samenwerking met onze verschillende vakbekwame partners kunnen wij afgekeurde installaties in een mum van tijd omvormen tot een conforme en veilige elektrische installatie. 

Bij een afgekeurd attest zorgen wij voor een prijsindicatie deze u kan leveren aan uw eventuele koper of gewoon voor jezelf. Zo heb je onmiddelijk een idee wat de pijnpunten kosten om deze optelossen.

WIJ COÖRDINEREN UW KEURING

VOOR DE KEURING VAN UW WINKEL, MAGAZIJN, RESTAURANT,… HEBT U VERSCHILLENDE VERPLICHTE DOCUMENTATIE NODIG. AL SNEL BESEF JE DAT JE DE MEESTE DOCUMENTEN NIET HEBT OF GEEN IDEE HEBT WAAR HET OVER GAAT. IN DIT GEVAL SPREKEN WE OVER EEN ELEKTRISCH DOSSIER.

EEN ELEKTRISCH DOSSIER OP INDUSTRIEEL NIVEAU BESTAAT UIT VOLGENDE ELEMENTEN:

SCHEMA’S, PLANNEN EN UITWENDIGE INVLOEDEN

EENDRAADSCHEMA ( VERPLICHT)SITUATIESCHEMA ( NIET VERPLICHT)BESCHRIJVENDE LEGENDE( VERPLICHT )INSTRUCTIES VOOR HET PERSONEEL ( VERPLICHT )

 

OPLIJSTING VAN EVENTUELE VERSCHILLENDE NET STRUCTUREN ( TT,TN,IT)

BESCHRIJVING WELKE DELEN OP WELK NET GEPLAATST WERDEN

EVENTUELE DRAAD EN VERMOGENSBEREKENINGEN VOORLEGGEN

 

RISICO ANALYSE

 

 

VERLOOP KEURING LAAGSPANNINGSINSTALLATIE

BIJ HET UITVOEREN VAN EEN KEURING VAN DE LAAGSPANNINGSINSTALLATIE WORDEN DE NORMEN VAN HET AREI, ALGEMEEN REGLEMENT OP DE ELEKTRISCHE INSTALLATIE, GEVOLGD.

BIJ DE KEURING VAN DE LAAGSPANNINGSINSTALLATIE WORDEN ER TIJDENS HET ONDERZOEK OP VOLGENDE PUNTEN GELET:

SCHEMA’S, PLANNEN EN UITWENDIGE INVLOEDSFACTOREN WORDEN GEVERIFIEERD;INDIEN VAN TOEPASSING WORDT ER EEN NAZICHT GEDAAN OP DE NETSTRUCTUREN TTTN EN IT

NAZICHT VAN DE BEVEILIGING TEGEN OVERSTROMEN

VISUELE KEURING VAN DE LAAGSPANNINGSINSTALLATIE EN GLOBALE CONFORMITEIT MET DE REGLEMENTERING VAN HET AREI

KEURING VAN DE BEDRADING VAN HET BORD, DE AANSLUITINGEN EN VERBINDINGEN EN DE KLEURCODE VAN DE GELEIDERS

VISUELE KEURING VAN DE GEPLAATSTE LEIDINGEN, STOPCONTACTEN EN VERLICHTING VAN HET GEBOUW

KEURING VAN DE BESCHERMING TEGEN RECHTSTREEKSE EN ONRECHTSTREEKSE AANRAKEN VAN DE ELEKTRISCHE LAAGSPANNINGSINSTALLATIE

METING VAN DE ISOLATIEWEERSTAND EN SPREIDINGSWEERSTAND VAN DE ELEKTRISCHE INSTALLATIE.

HET VERSLAG VAN DE KEURING VAN DE LAAGSPANNINGSINSTALLATIE BEVAT EEN DUIDELIJKE BESCHRIJVING VAN DE GEKEURDE INSTALLATIE MET DE EVENTUELE INBREUKEN EN EEN BESLUIT. DIT BESLUIT GEEFT AAN OF DE ELEKTRISCHE INSTALLATIE IN GEBRUIK MAG BLIJVEN OF DAT ER HERSTELLINGEN DIENEN TE GEBEUREN. WERD DE INSTALLATIE AFGEKEURD DAN KAN U NA HET HERSTELLEN VAN DE INBREUKEN EEN HERKEURING AANVRAGEN VAN DE ELEKTRISCHE LAAGSPANNINGSINSTALLATIE.


Meer bereik door samen te werken.


U wilt voor uw zaak scherp geprijsde diensten gecombineerd met een uitstekende service? 

Er zijn ook mogelijkheden om een samenwerking op te starten.

Voor meer info kan u ons steeds contacteren